Zelena Zeme hántolt kendermag BIO, 500 g
13,54 €
A BIO kendermagok ökológiailag tanúsított mezőgazdaságból származnak. A kendermag a legegészségesebb és legtáplálóbb élelmiszer az emberi szervezet számára. BIO kendermag – tápértékek A vetőmagokat csak a jóváhagyott kenderfajtákból állítják elő, amelyek nem tartalmazzák a pszichoaktív anyagot, a THC-t. Magas a fehérjetartalmuk, mind a 23 aminosavat tartalmazzák, amelyek közül 8 esszenciális (a szervezetünk nem képes saját maga előállítani). Ezek az esszenciális aminosavak csak kiegyensúlyozott táplálkozással biztosíthatók. A kendermagban számos bioaktív anyag található, mint például az A-, B1-, emészthetőB2-, B3-, B6-, B9-, C-, D- és E-vitamin, valamint antioxidánsok – kalcium, magnézium, kálium, vas, foszfor, cink és más értékes anyagok. Szintén fontos az esszenciális telítetlen zsírsavak omega-3 és omega-6, fitoszterol, klorofill, lecitin és rost tartalma. Ezek az anyagok csökkentik a koleszterinszintet, gyulladáscsökkentő hatásúak, javítják a regenerációt és az emberi szervezet immunrendszerét. Különösen nagy fizikai és pszichés stressz esetén alkalmas.Továbbá a kendermag nagyon értékes a sportolók számára, mert lebontja a tejsav anyagcseretermékeket, amelyek izomfájdalmat okoznak. Gazdag forrása az esszenciális aminosavaknak, valamint az emészthető fehérjéknek, például az edestinnek és az albuminnak. A kendermag nem tartalmaz glutént, ezért gluténmentes diétát folytatók számára is alkalmas. Hogyan használjuk a Bio kendermagot Adja salátákhoz, tésztaételekhez, tésztákhoz, kenyérre vagy palacsintára. Szórja őket szószok, levesek, zabkásák és egyéb ételek tetejére.A kendermagokat kíméletesen hántolják, hogy megőrizzék a szükséges tápanyagokat. Megjegyzés: A különböző kenderfajták feldolgozása miatt a termelés az év során változhat. A kendermagok (például) a Nordic Finola-kendertörzsből származnak. Az uniós biominőség azonban továbbra is teljesül. Mivel a magokat nem hántolják ismételten, a magok tartalmazhatnak némi héjat (amely nagyszerű rostforrás) és értékesebb klorofillt. Néha ezek az anyagok az alapos tisztítás során elvesznek, ezért különös figyelmet fordítunk arra, hogy ez a folyamat egyszerű és hatékony legyen, hogy a magok megőrizzék tápértéküket.